Profesorka Rajna Dragićević - Orvel je jedan od mojih omiljenih pisaca

00:01 , 5 Comments

Zadnjih dana su internet portale i društvene mreže preplavili tekstovi o govoru profesorke Rajne Dragićević koji je nedavno održala svojim studentima, diplomcima. Otvoreno o svemu, govoru, stanju u zemlji, kakvi su joj planovi nakon objavljivanja govora samo za moj blog govori profesorka Dragićević. Ovo je inače prvi intervju koji objavljujem na blogu.

*  *  *

Profesorka Dragićević, želim pre svega da Vam zahvalim što ste pristali da govorite za moj blog. Hvala Vam što pre svih govorite za moje čitaoce.
Nema na čemu. Hvala i Vama što ste me pozvali. Razlog zbog koga govorim pre svih za Vašu stranicu, ne volim reč blog, suviše je prozapadnjačka i anglosaksonska, je želja da donekle ispravim grešku koja mi se potkrala u govoru. Naime, kada sam navodila listu vrhunskih zanimanja, izostavila sam arhitekte, što je vaše zanimanje. Navela sam inženjere, ali budimo realni, vi i niste pravi inženjeri. Ali sam u kasnijem razmišljanju arhitekte videla kao potencijalne vizionare koji mogu ostati ovde i učiniti Srbiju lepšim mestom za buduća pokoljenja. I opet za neke buduće profesore.

5 коментара:

Slušam... SHAZAM

23:41 , 4 Comments

Palo mi je na pamet da pišem malo o muzici. Nisam muzički obrazovan (osim ako ne računamo pokušaj učenja sviranja gitare koji se završio na par pesama pa me je posle mrzelo da se bakćem sa tim) ali muziku non-stop slušam. Ja sam jedan od onih što idu ulicom sa slušlicama u ušima. A i posao mi je takav da mogu da radim uz muziku. Čak je retko isključujem i kad izlazim iz sobe. I radio mi je uvek ispred televizije. A dok smo vrteli i presnimavali kasete kao klinci, dešavalo mi se da jednu pesmu snimim na celu kasetu ako mi se svidi, da ne moram da premotavam. Danas naravno obožavam track repeat dugme. Pa valjda je i to već nešto.


Razvio mi se neki osećaj, na moju stranu nakrivljen ali osećaj, da mi se nešto više a nešto manje svidi. I prosto su mi se povećali zahtevi i nekako mi se čini da od muzike očekujem mnogo više nego ranije. Nisam isključiv po pitanju žanrova. Umem ja i kafanu (i te kako) i rok koncert (ovo tek i te kako). I klasiku, ne često al kad naletim na nešto što slušaju recimo likovi u Murakamijevim knjigama nema šanse a da ne potražim na youtubeu. God bless internet! 

4 коментара: