2013...

15:43 0 Comments
0 коментара:

Hobit, na drugačiji način

00:16 , , 0 Comments

Danas je u naše bioskope stigao film Hobit. Svi već verovatno znate da je to priča koja prethodi Gospodaru prstenova. Voleli ili ne voleli epsku fantastiku i sve karaktere i događaje iz Tolkinovih priča, fimovima iz čuvene trilogije nikako se ne može sporiti kvalitet. Filmski je to odrađeno na najvišem nivou u svim segmentima.

Ovde moram da priznam da nisam od onih koji su mnooogo ludi za ovim žanrom. Mada, kad smo već kod fantastike uvek sam pre za epsku nego za naučnu. Epsku fantastiku sam oduvek posmatrao kao jednu vrstu mitologije i zato mi je i bila interesantna. A od Tolkinovih knjiga upravo je Hobit jedina koju sam pročitao (gledao sam filmove na dalje). Zbog toga mi se čini da ovaj film iščekujem nekako više nego one prethodne.

A u svoj toj prašini koja se podigla oko ovog filma, pre neki dan sam naleteo na internetu na odlične ilustracije karaktera iz knjige Hobit. Koliko se sećam, upravo sam ovako nekako i ja zamišljao Bilba Baginsa i Gandalfa. Dobro, možda su uticaj na autora imali i karakteri iz filmova, ali ipak su ilustracije i više nego uspešne. U isto vreme i veoma spretno iscrtane i nekako dečije, naivne, što je za ovakvu priliku posebno dobro. Autor je američki ilustrator Erik Krenz. A ako vam se dopadaju ove ilustracije pročešljajte i njegov sajt i blog.

0 коментара: