Nove dimenzije

22:01 , 6 Comments


Dosta čitam u zadnje vreme, a počeo sam dosta da čitam blogove drugih ljudi. I prepričavam, da, kad naiđem na nešto interesantno, a neko drugi nije našao za shodno da obrati pažnju kad sam vikao o tome preko facebooka (ako, ni ja ne gledam kad drugi kače ako mi nije na prvu loptu). I tako sam drugu pričao o nekom genijalnom postu dok smo vozili bajseve po Šumaricama i onda na sve to dodjosmo do: „Zašto niko ne napiše blog(post) o tome kako su današnjoj “deci” sise mnogo veće nego ranije?“ I eto...



E sad, ne znam tačno šta je dovelo do te teme, valjda ništa nije ni potrebno da dovede dva muškarca do teme ženskih grudi, ona je nekako uvek tu, prirodno. Ali cela atmosfera (Šumarice, još jednom) je morala da utiče. Pri tom ne mislim na grudi Nade Naumović, koje su veoma čvrste, što je plus naravno, u bukvalnom smislu kamene, ali nekako nisu bujne, što zbog samog umetnikovog dojma što zbog, verovatno, trenutka i simbolike koju spomenik nosi...naravno da ne. Ali ko jednom prodje onako u popodnevnim časovima tuda, shvatiće i sam: gomile devojaka koje džogiraju, naravno (svi znaju šta to podrazumeva)! Kao i u svakom parku, a još na to, prethodne večeri odgledali film Beli lavovi (nikako ne preporucujem), a jedina scena koja vredi, ali ovde ne mislim onako vulgarno, je vezana upravo za ženske grudi.

 

I, šta se to desilo, da li su stvarno grudi novih, mladih devojaka nekako bujnije nego ranije? 

Poćinjem da razmišljam na više načina. Jako mi je interesantan odnos veličina, ono veliko i malo. Sećam se kao klinac, kad sam tek pošao u školu, prvi razred. Uvek sam nekako imao frku kad se desi da nam se pred početak časova smene izmešaju. Valjda zbog gomile filmova o nasilnicima u školama, zbog braće Mitrović i sličnih, imao sam neki, sada vidim, neosnovani strah od osmaka. Da, od osmaka i uopšte tih matorih, starijih razreda. A sa tim je išlo ubeđenje da su mnogo veliki, ogromni! E, a kako sam ja odrastao činilo mi se, ma bio sam ubeđen, da se i oni smanjuju, da ovi novi osmaci nekako nisu tako ogromni kao oni od prosle godine,nego sve manji i manji. Sad kapiram da se smanjivala razlika, ali neke slike ti nekako uvek ostaju iste. 

I isto tako, danas, kad pogledaš neku „devojku“ koja je tek nekoliko godina mlađa od tebe, a ti je još uvek vidiš kao i ranije kao malo dete, al ovog puta sa nabujalim grudima, nekako ne možeš te dve stvari da spojiš u jednu sliku. Nekad prosto izgleda groteskno.

Neki bi rekli i ko zna šta je sve bilo za vreme bombardovanja, šta su nam sve bacali i taj uranijum(osiromašeni naravno) i šta sve ne, a i danas ko zna čime nas truju. Ili jednostavno hoću da se pozovem na Darvina. Možda se evolucija nekako u zadnjih nekoliko godina, kako nemamo više koju životinju da prevaziđemo (jer čovek je nejsuperiornije biće, jel da?) okrenula ka razviću čoveka u odnosu na drugog čoveka. Pa tako, tim putem, a usled ekspanzije silikonski uvećanih grudi, možda je majka priroda uticala da se nove grudi i same razviju i to bez „aditiva“. A i ako je ova zadnja misao i donekle tačna, mislim da plastični hirurzi nemaju nikakvog razloga za brigu. Potrebno je još mnogo vremena da se njihovoj profesiji desi ono što se desilo prodavcima diskova. 

Ako svemu dodamo i ono: „Male grudi su odraz visokog intelekta i obrnuto“ (ovo nije moja misao i pitanje je koliko bih generalizovao), kuda ide ovaj svet? Možda su svi oni kulturolozi u pravu kad dižu drvlje i kamenje na medije, hiper produkciju reality emisija i sve to, kao zatupljuju nam omladinu... eto bar neke koristi od svega toga, složićete se. Ili su jednostavno upravo mediji u današnje vreme, gomila prsatih pevaljki i glumica, naterala mlade devojke da svoje atribute izbace u prvi plan. Jednostavno moda nekad i sad, kao što ćete čuti ove današnje devojke kako pričaju da je Merliyn Monroe bila debela svinja... a i grudi su joj bile male!

I tako, male ili velike, muškarci ih vole. Svaki par je svoja priča, a da li ubrzano rastu kod novih mladih devojaka na pragu treće decenije života ili ne...kako bilo, kako je rekao pesnik: „Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste“. A drugu ću da poklonim knjigu, jednu od mojih, da oslobodim mesto na polici i zahvalim na zadatoj temi. Neću da kažem ko je pisac, pročitao sam je, i nije bilo loše, al mi je nakako sad posle svega bez veze, iako ima i ženskih grudi u knjizi, i malih i velikih. On je izrazio želju da je pročita. A na knjizi posveta : „Zato što su današnjim devojkama veće sise!“




jovankg

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 коментара:

  1. #proud
    srecno i bericetno
    valjda i to moze da strefi bar jednog blogera ;)

    ОдговориИзбриши
  2. woooohoooo...oduseeeev!!!:)))
    odusev totalni...ovim i svim onim sto znam da ce me ovde cekati i cemu cu se rado vracati! :)
    lajkam veri mach! srecno Jo! :*

    ОдговориИзбриши
  3. ja sam nekako uvek volela manje sike. pa onda cura i ne nosi brus, nema stega, nego sve nekako dishe... sta znam...

    A i mi smo klopali kajmak na kriski leba, a ovi imaju KFC! Mozda je to, a?

    kikiki!

    ОдговориИзбриши
  4. pa to KFC spada pod ono iz vazduha, al se nisam bas rasplinuo, mislim to su ti Amerikanci sa njihovom hranom sa aditivima, konzervansima i to :)

    ОдговориИзбриши
  5. Pa da. Merlinka je nosila današnju veličinu 38 i imala grudi tu negde oko 75C, naravno da je bila debela krava. A to što sve žene kupuju isti broj veša, koji je ispod proseka to je komedija. One rade jedno, mediji rade drugo i eto ti papazanije.

    Isprva sam loše reagovala na ovaj tekst, posle kad sam shvatila da nije bezobrazan, drago mi je što sam izdržala do kraja.

    ОдговориИзбриши
  6. Moram da priznam da ni sam nisam bio siguran da li sam prešao granicu pristojnosti. A onda sam tekst testirao, dao ga na konzumiranje pristojnoj, web iskusnoj osobi i dobio odgovor: "Ako je tebi ovo perverzno ja ne znam gde si odrastao!"

    ОдговориИзбриши