Rešenje je samo u nama - Srce za Tijanu!

23:05 2 Comments


Već dva dana razmišljam da li da pišem o ovome ili ne. Digla se prašina, već svi znaju sta sve i kako treba, što je jako dobra stvar. Mnogo su uradili neki ljudi, pre svega Sergej u onoj emisiji o Velikom bratu i Istok ovde na netu. Kako i šta verovatno znate već.

I onda je krenula lavina šerovanja slika, snimaka, stranica. Cela se Srbija digla na noge i valjda ćemo ovoga puta stići na vreme. Kažem ovoga puta pošto Danica nije izdržala. Moramo da verujemo da Tijana hoće i da ćemo uspeti.

Meni su samo u celoj ovoj priči zasmetali neki zluradi komentari koji su se u međuvremenu pojavili. Da li stvarno mislite da neko koristi ovu situaciju, ili bilo koju sličnu, da bi promovisao sebe?

Prvo Sergej. Ne znam koliko gledate tv, mada ni je ne gledam nešto preterano u poslednje vreme a ipak sam primetio, Sergej je nešto dosta prisutan na tv B92. Sad sam iščačkao po netu onu emisiju Siti i vitki koja valjda još ide na ovoj televiziji. Što znači, čovek radi za njih, od njih dobija honorar. Da budem još direktniji - živi od toga. A onda u direktnom programu pozove maltene na bojkot najgledanije emisije ove televizije. Ovo bih pre okarakterisao kao "sam sebi nož u leđa" nego kao čovek se samoreklamira. I da li mislite da je nekom kao što je Sergej Trifunović potreban dodatni publicitet?

Istok Pavlović je konačno pozitivno iskoristio trenutnu popularost reality emisija, mada da mi je neko rekao pre nedelju dana da od toga može nešto pozitivno da izađe ne bih mu verovao. Odmah su krenuli i komentari da je neumesno povezivati dete sa sex skandalom makar i ovako, da je neumesno uopšte i prema dotičnim starletama, pa sve ponovo do priče o samopromociji. Još jednom i ovde: Da li mislite da je nekom kao što je Istok Pavlović potreban dodatni publicitet na internetu? Ok, moja baba, šta moja baba, ni moja majka nikad nije čula za njega, ali većina nas "mlađih", internet aktivnih osoba smo i te kako čuli. A povezivanje ovoga i onoga - to je realna slika stvari u Srbiji, tu smo gde jesmo i jedino to trenutno donosi toliki broj klikova. Atraktivno pakovanje prodaje proizvod. Pametno iskorišćeno!

A zašto ja ovo sve pišem ovde? Opet će neko reći isto kao u prethodnim slučajevima, mada sam daleko ja od njih. Pišem zato što treba da se čuje da je Tijani potrebno novo srce. Treba da se čuje još jednom! I još jednom! I tako još milion puta dok se ne skupi novac. Treba da se čuje među nama, među građanima Srbije i svima van Srbije koji su spremni da pomognu. Jer mnogi će tek posle 10. puta da odreaguju. A to je jedini način. Rešenje je samo u nama!

Mnogi su u svojim komentarima pominjali organizovanje nekakvih humanitarnih fondova za pomoć u ovakvim slučajevima. Da li mislite da se ne bi kod takvog fonda pojavila neka nova Katarina Rebrača? I ko zna koliko bi novca otišlo na razne "administrativne troškove". Narod je postao skeptičan kada su fondovi u pitanju.

I opet je neko pomenuo pomoć države. Poslednjih godina država, gradovi, vlast uopšte, zakazala je toliko puta da ne treba ni da pominjem. Kada sam ranije pisao o Danici i direktno apelovao na gradsku vlast od jednog predstavnika vlasti (ne želim da imenujem) sam dobio komentar da je akcija bezmalo "bolesna" i da su sva deca za republiku Danica (sada verovatno Tijana kada Danice nema) pa da se ne mogu odvajati pojedinačni slučajevi. I tačka.

Zato kažem još jednom: Rešenje je samo u nama! A znate šta treba da uradite. Samo idite do najbliže Komercijalne banke i oni znaju sve. I šerujte, postavljajte, vičite! 


jovankg

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 коментара: