Je l' sneg beo?

20:31 , 4 Comments


Upravo sam završio sa lopatanjem. Ovo napolju nije normalno, napadalo za dve zime! Sve me boli! Doduše, očistio sam taman koliko je minimalno potrebno za obavljanje osnovnih životnih potreba i obaveza, ono da se prođe. Realno, i da smo u Švajcarskoj a ne u Srbiji, sa ovakvim vremenskim prilikama sve preko puke egzistencije bio bi luksuz. Nikom normalnom ne padaju na pamet nikakve „vannastavne“ aktivnosti van kuće, a ako još nekog i ima na ovom novom nam bazenu (nije anti marketing samo razmišljam logično) slobodno može čim se osuši i ugreje da potraži savet kod Slavice Đukić Dejanović, ne politički, medicinski, ako uspe da je uhvati sad kad se zahuktava predizborna... šta god, ne bih baš to nazvao samo kampanjom. Mislim sve ja razumem, napolju sneg a ti se brčkaš, milina. Ali hladno bre, a pesimističan sam po pitanju mogućnosti da se nešto tako dobro ugreje, već godinama kod nas retko šta pređe granicu mlakog.

Elem, rekoh da me sve zabolelo. I ruke i noge i leđa i levi guz! I oči! Jeste i oči. Znate ono kad kao ovo sad napada pa je sve belo i šljašti. Mada, u jednom trenutku sam počeo da razmišljam da nije ovaj sneg slučajno ljubičast? Sve mi se boje pomutile zadnjih dana, mada realno bela i nije boja al' ajd' sad. Nemoguće da vam je promakla ova najezda ljubičastih teladi!


Prvo se rodilo jedno kod Čačka, pa onda neka Palanka, Plana šta li već, pa dobili Bosanci jedno i na kraju i Hrvati. Nešto mi je i promaklo verovatno. Sad čekamo Makedonce, Crnogorci žive od turizma i briga ih za krave, a Slovenci su već u Evropskoj Uniji, njima ne treba! Aman ljudi, jel' se kriterijum merila retardiranosti javnog mnjenja toliko srozao da dotle idu. Telad su siva, što bi stari rekli šućmurasta, to je valjda kad je neka neodređena boja ni tamo ni vamo. Ali ja ne mogu da prihvatim da su ljubičasta nikako. Da Milka čokolade pakuju u narandžaste omote rekli bi da su narandžasta.

Ako se ovaj trend nastavi ovi iz Milka kompanije ima da se povuku sa našeg tržišta. Dok opsluže sve što imaju „ljubičaste teliće“, donesu poklon pakete, ok izreklamiraju se ali i potroše benzin dok stignu do zabačenih krajeva po ovom kijametu, veća dara nego mera (jel se tako kaže?, al' znate šta mislim). Realno, naš narod najviše Milka čokolade kupuje na buvljaku, onako uvoz ispod ruke iz susedne nam Mađarske ili odakle već, ali propisno jeftinije, tako da njima zarada zvanično od Srbije ode dole!

I u svemu tome na krave niko ni ne misli. Ko me zna, zna i da je krava moja omiljena životinja. Jeste, krava, skroz su mi super. Svi bre nešto kao vole egzotične životinje, lavove, tigrove k'o Ceca, žirafe k'o Palma, a meni nešto baš cool ove naše krave. Standardne, šarene, al' na braon, ne „ljubičaste“, onako sa krupnim očima. A ove „šućmuraste“, šta mislite kako se one osećaju kad ih tako okruže sa svih strana i škljocaju i snimaju i svašta? Svakako nije prirodna situacija za odrastanje i razvijanje jedne obične srpske krave simantalske rase. Gde su sad ovi iz raznih udruženja za zaštitu životinja!? A ubeđen sam i da one lično ne dobiju ništa iz tih Milka paketa nego im sve tamo neka deca „proždrnu“ (sad se valjda ovako kaže). Kako god, još jednom apelujem da se telad ostave na miru! Nisu ljubičasta! I da se prema njima ponašamo inkluzivno!

A naleteh i na jedan jako zanimljiv komentar oko svega ovoga: „Čime su nas bombardovali i čime nas zasipaju kad su počele ove strahote? Šta je sledeće „ljubičasto“? Bože pomozi!“ Alo bre! Mnogo je realnija ona varijanta teorije zavere da su digli frku oko svega ovoga zato što se sprema nešto veliko pa da nam skrenu pažnju, tipa da će da priznaju nezavisno Kosovo ili nešto slično. U svakom slučaju, i ako krenu da nam pasu Milke po pašnjacima, i nama i našim susedima, ne znači da ćemo odmah da postanemo kao ona Švajcarska sa početka. Ni kod njih nisu krave ljubičste, bio, video, fotografisao. Ok, jesu neobične, ali ljubičaste nisu.


A nama ovde je sad najbolje da lepo obnovimo koja je koja boja. Osnovne, pa izvedene, znate onaj krug što smo crtali na likovnom. Pa crna, bela, sve lepo. A za početak da se osvrnemo oko sebe, ništa nije tako ljubičasto, znamo dobro. Lepo da se uhavtimo za ruke i da zapevamo onu od Lukasa, svi znamo realno bar početak: „Belo, oko mene sve je belo!“




jovankg

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 коментара:

  1. hihihi, hvala sto se borish za slobodu pašnjaka ovog malenog čačanskog teleta. Bas mi je tesko kad ga tako razvlache, fotkaju,... A bice to lepa krava ili bik.

    Uglavnom ovom postu fali samo tvoja fotka u onoj majici KRAVA! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jbg, nisam se setio na vreme, a sad mi glupo da dodajem :) Naravno da se borimo za prava krava! Ako rešiš nekad da se ogrneš slučajno kravljom kožom ima da te rastrgnem ko onomad oni!

      Избриши
  2. Ja ne znam jesam li jedina koja ,,mesa'' boje, ali meni je ovo tele svetlo braon boje. Ni lj od ljubicaste...

    ОдговориИзбриши
  3. Svetlo braon, neka nijansa sivog, pazi, ima ih vise koje su etikatirali kao ljubicaste, a ne da nisu. Nema sanse da me ubede!

    ОдговориИзбриши