Urbana reciklaža via Instagram


Prošlog petka realizovan je projekat Urbana reciklaža grupe NOA (Neformalna organizacija arhitekata), čiji sam i ja član. Pisao sam već o tome ovde. Dobili smo finansiranje projekta na konkursu Centrifuga 2012 koji organizuju Erste banka i BCIF. Znam da sve ovo nije neka mnooogo velika stvar ali sam isto tako uveren da je ono što smo napravili u potpunosti pozitivna stvar.

Interesantno je bilo nakon projekta sve sprovesti i u realnom prostoru. Izvođenje, šta je to? I onda redom, jedna po jedna stvar, mnogi problemi, mnoga rešenja, nešto ne može baš kako je zamišljeno, nešto ne može gde je zamišljeno... pa na kraju dobiješ nešto što nije u potpunosti onako kako si zamislio ali je dobro. Pa valjda je i to deo kreacije, kad radiš i menjaš, negde zato što hoćeš bolje, negde zato što moraš.

I dok smo radili, ja sam po želji nekih koje je zanimalo kako sve napreduje, fotkao i „kačio“ fotografije na instagram. A sa instagrama i na twitter. Na facebook ne, nekako mi instagram više ide uz twitter. I sad kad sam pogledao sve te fotografije na jednom mestu, onako kvadratne i propuštene kroz one filtere, nekako se lepo spojila priča kako je teklo to poslednjih dana... Nešto kao na onoj reklami „Ovako mi ekomotivišemo“.

Pa evo ovde, dok ne sredimo zvanične fotografije, ne saberemo sve utiske i složimo i zvaničnu priču, finalizacija Urbane reciklaže grupe NOA via Instagram!















jovankg

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 коментара:

  1. it's super cool :) zao mi je sto nisam bila da pripomognem :/ work work work, jbg...

    ОдговориИзбриши
  2. weeeeeee
    mi, bez instagrama, sad prvi put vidimo vecinu
    i stvarno je super
    svaka cast

    ОдговориИзбриши
  3. bravo drugari! stvarno je bilo fenomenalno, na kraju je najbitnija sama realizacija i srećaradost gimnazijalaca koji nisu ispuštali rekete za stoni-tenis :) baš mi je bilo lepo sa vama i nadam se da se projekat neće završiti u dvorištu kragujevačke gimnazije, već će da se razvija po mnogim drugim dvorištima i parkićima ;) :*

    ОдговориИзбриши
  4. Od pocetka sam bila odusevljena projektom i onako punog srca cekala da ga vidim u stvarnom svetu! Mislim da nijedan projekat nije mali, svaki je velika stvar sam za sebe,i svaki donosi jos vece stvari... A izvodjenje... ah...potpuno novi vid projektovanja na licu mesta, potpuno nova dinamika, a iskustvo ga cini laksim.
    Ovo sve izgleda odlicno, pratila sam sve preko Instagrama i odusevljavala se kako su radovi tekli i kako se sve razvijalo.... Mnogo mi je bilo krivo sto nisam mogla da priskocim u pomoc :( Ali Anchi je bila na visini zadatka! ;) Sve nas je menjala! :) Sledeci projekat u BG-u i tu sam! ;)
    Samo napred! :)
    Rezervisem sto na vreme kad dodjem u KG ;)

    ОдговориИзбриши